снимка БулфотоСкали затрупаха пътя  Русе – Свиленград край Велико Търново.Инцидентът

...
снимка БулфотоСкали затрупаха пътя  Русе – Свиленград край Велико Търново.Инцидентът
Коментари Харесай

Скали затрупаха пътя Русе - Свиленград

снимка Булфото

Скали затрупаха пътя  Русе – Свиленград край Велико Търново.

Инцидентът е станал в неделя вечерта пред очите на водачи, които по знамение са се разминали със скалите.

Александра и Кристиян стават очевидци на свличането на над 100 тона скална и земна маса на пътя. Инцидентът е станал секунди преди да минат през сектора в неделя вечерта.

" Имаше дим, нищо не се виждаше ", описа пред Нова тв Кристиян Кънев.

" Две секунди ни деляха от сигурна гибел. Щеше да ни премаже ", добавя Александра Димитрова.

От Агенция „ Пътна инфраструктура ” разчистват пътя след час. Причината за свличането е ерозия на скалите, съобщи през днешния ден.бг. 

" Това е мъчно предвидима обстановка. Не може да се планува по кое време би станало. Правим си обходи, следим къде са надвиснали скалните маси ", съобщи инж. Венцислав Ангелов – шеф на ОПУ-Велико Търново.

Участъкът е отворен за придвижване и е необезопасен. Необходимо е обаче да се подхващат незабавни дейности. " Трябва да се обрушат скатовете, както и настилката в по този начин наречените Присовски завои да се подмени ", добави Ангелов.

Отсечката, позната като Присовски завои, е част от интернационалния транспортен кулоар Русе-Свиленград. Проблемът с честите произшествия и рискови обстановки е от повече от 20 години. От АПИ обявиха, че с цел да се понижат случаите в този сектор е належащо съществено решение на казуса – създаване на нова права от към един километър.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР